Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-دادستان کل کشور گفت: استفاده از فناوری‌های روز و هوشمندسازی در دستگاه قضایی، یکی از اصول مهم و قابل توجه در سند تحول قضایی است.
به گزارش خبرگزاری آریا، حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری در مراسم رونمایی از فاز اول «سامانه توثیق الکترونیک هوشمند ستاره»، اظهار کرد: یکی از اصول مهم و قابل توجه در سند تحول قضایی که چند سالی است به مرحله اجرا درآمده، استفاده از فناوری‌های روز و هوشمندسازی در دستگاه قضایی است که در این خصوص اهتمام جدی در دستگاه قضایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خوشبختانه تا امروز موفقیت‌هایی را در این زمینه شاهد بودیم و مردم نیز از فناوری‌ها که موجب تسهیل در امور شده است، بهره برداری می‌کنند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: هر چه بتوانیم بخش‌هایی را که در دستگاه قضایی امکان استفاده از فناوری‌ها نوین را دارند تقویت کنیم، هم به نفع دستگاه قضایی و هم به نفع مردم است. در این زمینه دستگاه قضایی، سرمایه گذاری کرده است و انتظار داریم دولت و مجلس نیز در حوزه گسترش فناوری‌های نوین در دستگاه قضایی که از اصول مهم سند تحول قضایی است کمک و اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی افزود: حوزه‌های مختلفی اعم از سازمان زندان‌ها، سازمان پزشکی قانونی و… در دستگاه قضایی در حال تلاش برای استفاده از فناوری‌های نوین و سامانه‌های الکترونیک هستند که انجام آن مستلزم تهیه زیر ساخت لازم، اعتبار و امکانات است.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تصریح کرد: از سامانه‌ای که قرار است در توثیق وثیقه به کار گرفته شود، استقبال کردیم و به همکارانم اعلام کردم تا در این رابطه بررسی تخصصی بیشتری انجام دهند تا در چه زمانی و در چه گستره‌ای می‌توانیم از این امکانات، استفاده کنیم.
وی افزود: مرجع قضایی در واکنش به افرادی که به مراجع قضایی مراجعه می‌کنند، به موجب قانون باید یک ضمانت قابل دسترسی برای این موضوع داشته باشد که این امر به توثیق وثیقه منتهی می‌شود تا در نهایت مراحل صدور حکم و اجرای آن طی شود.
دادستان کل کشور با بیان اینکه گاهی اوقات در زمان صدور قرار وثیقه، فرد وثیقه گذار با مشکل مواجه می‌شود، اظهار کرد: گاهی اوقات دسترسی به سند، دسترسی به اداره ثبت، استعلامات مورد بررسی، فرآیندی را طی می‌کند که ممکن انجام این اقدامات 3 الی 4 روز زمان بر باشد و از طرفی نیز قاضی پرونده‎‌ای با توجه به دلایل و مدارک موجود نمی‌تواند متهم را بدون توثیق وثیقه آزاد کند و به ناچار رای به زندانی شدن فردی می‌دهد که در حقیقت نباید زندانی شود.
وی با بیان اینکه یکی از تاکیدات دستگاه قضایی این است که تلاش شود تا افراد در صورت ضرورت و لزوم بازداشت نشود، گفت: رونمایی از سامانه توثیق وثیقه، یکی از اقدامات خوبی است که از بازداشت افرادی که ضرورتی برای زندانی شدن آن‎ها وجود ندارد، جلوگیری کند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری با بیان اینکه سرمایه داران در بورس می‎‌توانند در زمان ضروری از سرمایه خود در امر توثیق وثیقه استفاده کنند، گفت: روز گذشته پس از اجرای آزمایشی این سامانه در دادستانی کل کشور، همکارانم در گزارشی اعلام کردند که دست اندرکاران تهیه کننده این سامانه قول داده اند تا معایب و اشکالاتی که در این سامانه وجود دارد، ظرف یک‌ماه آینده برطرف شود تا تمام شعبات قضایی در سراسر کشور به این سامانه دسترسی داشته باشند.
سازمان بورس باید با تعاملی مستمر با دستگاه قضایی داشته باشد
دادستان کل کشور افزود: اقدامات کارشناسی در خصوص نوسان قیمت سهام بورس نیز در حال انجام است که پس از بررسی کامل موضوع، جزئیات این بحث نیز به سمع هموطنان خواهد رسید.
وی بیان کرد: گاهی اوقات در بحث استفاده از نرم افزار‌ها و سامانه‌‎‌ها دچار اشکالات نرم افزاری و یا سخت افزاری می‌شویم که سازمان بورس باید با تعاملی مستمر با دستگاه قضایی و مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه داشته باشد تا این سامانه نیز به سامانه قوه قضائیه متصل شود تا همدیگر را پشتیبانی کنند.
وی افزود: چند هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به تمام دادستان‌های کشور اعلام کردم که لازم نیست برای توثیق وثیقه سند همراه افراد باشد؛ طلا، خودروی سواری و هر وسیله‌ای که مالکیت داشته باشد و قاضی تشخیص دهد که بتوان به وسیله آن حق اشخاص را نگه داشت، استفاده کنند.
همچنین صاحبکار معاون راهبردی قوه قضائیه در این مراسم، بیان کرد: نگاه مسئله محور در چند سال گذشته مد نظر تیم‌های برنامه ریز کشور بوده است. سند تحول قضایی و سند تحول دولت مردمی که در طول چند ماه گذشته رونمایی شده نیز با نگاه مسئله محور طراحی شده‌اند.
وی افزود: باید مسائل و موضوعات را برای اجرا، براساس اولویت دسته بندی کنیم و در مرحله بعدی مسائل اولویت دار را به صورت ریشه ‎ای حل کنیم.
معاون راهبردی قوه قضائیه همگرایی بین مجموعه شبکه بانک مرکزی و شرکت بورس مسئله بسیار مهمی است که در بعضی موارد مشاهده می‌شود اختلاف نظر‌هایی در این زمینه بین طرفین وجود دارد که این سامانه باعث همگرایی بین دو مجموعه می‌‎شود.
وی افزود: در سازمان زندان‌ها پدیده‌ای به نام تعداد زندانیان بیشتر از ظرفیت زندان وجود دارد و راه حل‌هایی نیز برای حل این موضوع از جمله در اختیار گذاشتن منابع مالی برای ساخت زندان به سازمان زندان‌ها وجود دارد.
وی در پایان گفت: سامانه توثیق وثیقه می‌تواند گام مهمی در این زمینه بردارد تا افراد به هر دلیل غیر ضروری وارد زندان نشوند.



منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دستگاه قضا استفاده از فناوری ها دستگاه قضایی دادستان کل کشور سند تحول قضایی توثیق وثیقه قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۹۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حیدری معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزیر نیرو، گفت: امروزه آب و برق، تنها عنصر آسایش نیست و برای رشد تولید، پیشرفت روز افزون صنعت و تجارت و فناوری، رشد اشتغال، رشد ۸ درصدی، جلوگیری از تورم و بیکاری، و نیز استفاده از ظرفیت‌های معادن و کشاورزی، کلیدی‌ترین عامل آب و برق است.

معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزیر نیرو با بیان اینکه کسری‌های تأمین برق در سال‌های (۱۳۹۹) و (۱۴۰۰) موجب تعطیلی بسیاری از مشاغل شد، تصریح کرد: برق به دلیل ارتباط مستقیم با اشتغال و سفره مردم، عامل اصلی رضایتمندی مردم بوده و به یک عنصر حیاتی در خصوص، سایش، اشتغال و امنیت تبدیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه کارکنان صنعت آب و برق، حافظان آرامش و آسایش مردم هستند، گفت: علاوه بر این موارد، حیات مردم در بیمارستان‌ها و سایر مراکز خطیر، در گرو صنعت آب و برق کشور است. یکی از مهم‌ترین پست‌های کلیدی در صنعت آب و برق، مدیران و کارکنان حقوقی هستند چون ارتباط مستقیم با خدمت‌رسانی به موقع به مردم دارد.

حیدری خاطرنشان کرد: اگر بیمارستانی حتی با سال‌ها تأخیر افتتاح شود، مشکلی برای حیات مردم ایجاد نمی‌کند، اما اگر برق فقط سه روز قطع شود، زندگی و امنیت و تغذیه مردم به واسطه فساد مواد غذایی، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

این مسؤول همچنین با اشاره به تشکیل شورای حقوقی وزین وزارت نیرو متشکل از تمام حقوقدان‌های کشور از مجلس، دیوان عدالت اداری، دادستانی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و حقوقدان‌های شرکت‌ها مادر تخصصی، تصریح کرد: جلسات این شورا به صورت منظم برگزار و در آن تصمیمات و راهبردهای کلان وزارت نیرو با خرد جمعی اتخاذ می‌شود.

حیدری در عین حال به گستره خدمات وزارت نیرو نیز اشاره و تصریح کرد: از آنجایی که گستره خدمات وزارت نیرو بسیار وسیع است، ارتباطات زیادی با مردم داریم و همین موضوع موجب می‌شود، بعضاً سالانه تا حدود ۶۰ هزار پرونده تشکیل شود.

وی با بیان اینکه اگر نتوانیم اولویت‌بندی خوبی داشته باشیم، منافع مردم و دستگاه از بین می‌رود، اضافه کرد: اگر پرونده‌ای شرایط ویژه دارد یا ارزش مالی پرونده‌ای زیاد است، باید شرکت مادر تخصصی در جریان قرار گیرد چون در پرونده‌های سنگین نیاز به همفکری و ارتباطات بیشتری وجود دارد.

این مسؤول همچنین از راه‌اندازی سامانه‌ای در وزارت نیرو خبر داد که بلافاصله پس از تشکیل پرونده قضائی، در ستاد قابل مشاهده باشد.

معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزارت نیرو با تاکید بر اینکه کارکرد دفاتر حقوقی با اعتبارات شرکت در ارتباط است، اظهار داشت: مدیران حقوقی شرکت‌ها باید با مدیران قضائی، دادگستری، اطلاعاتی و انتظامی استان در ارتباط باشند و آنها را از وضعیت دستگاه آگاه کنند چرا که نباید برای اجرای حکم یک نفر، تمام خدمات یک دستگاه متوقف و حساب‌ها بسته شود.

حیدری در پایان تاکید کرد: رعایت عدالت به معنی رسیدن حق صرفاً به دستگاه نیست و باید مدیر حقوقی، مدیران دستگاه را از واقعیت پرونده‌ها آگاه کنند و اگر کسی شکایتی کرد و شکایتش به حق بود باید احقاق حق شود.

کد خبر 6096364

دیگر خبرها

  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد
  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • کشف ۳۷ دستگاه گاز صفحه‌ای قاچاق در لرستان
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • تکرار حمایت قاطع دستگاه قضایی شهرستان از طرح نور
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • افتتاح اولین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان جرقویه