Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: اکنون در ۱۵ استان دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکان ملاقات مجازی خانواده زندانیان با خانواده هایشان برقرار شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد کاظمی فرد روز چهارشنبه در نشست خبری ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه با اشاره به هوشمندسازی دستگاه قضایی افزود: امروز در قوه قضاییه با بهره‌گیری از فناور‌های نوین محدودیت زمانی و مکانی از بین رفته است و ایرانیان خارج از کشور می‌توانند ابلاغیه‌های خود را ببینند و در دادرسی‌های برخط شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اکنون تنها ۲۵ درصد از زندانیان با اعزام فیزیکی در جلسه دادرسی شرکت می‌کنند و در سال۱۴۰۰ تعداد ۲۲۵ هزار جلسه رسیدگی الکترونیکی برگزار شده است.

کاظمی فرد درباره استفاده از پابند الکترونیک گفت: در سال گذشته ۶۹۰۰ زندانی از پابند‌های الکترونیک استفاده کردند و از ابتدای استفاده از این امکان برای گذران دوران حبس تاکنون حدود ۱۴ هزار زندانی از این امکان بهره‌مند شدند که این امکان بسیار خوب و مفید و در کاهش جمعیت کیفری موثر است.

وی با بیان اینکه تولید پابند الکترونیک، تولید داخلی است گفت: تولید به اندازه کافی با همکاری خوب سازمان زندان‌ها انجام شده و شرکت‌های دانشبنیان در این زمینه به کمک قوه قضاییه آمده‌اند و در زمینه ارتباط الکترونیک با فراجا اتفاقی که رخ داده این است که اگر شخصی اکنون به کلانتری‌ها مراجعه کند، در همان کلانتری شکایت دریافت می‌شود و در همان لحظه به صورت برخط به مرجع قضایی ارجاع می‌شود. در واقع ارتباط بین مراجع قضایی و کلانتری به صورت برخط و آنی انجام می‌شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به صدور گواهی عدم سوء پیشینه طی ۲ روز کاری افزود: در سال گذشته حدود دو میلیون گواهی صادر شده است که ۳۰ درصد از این گواهی‌ها به صورت کاملا خودکار بری صادر شده است.

کاظمی فرد با اشاره به ۲۵ استعلام الکترونیک توسط قضات اظهارداشت: قضات از طریق این استعلام‌ها امور دادرسی را با سهولت بیشتری انجام دهند و تا پایان سال جاری پرونده‌ها به قضات و کارمندان به صورت هوشمند ارجاع خواهد شد.

راه اندازی سامانه ثبت اطلاعات شاهدان
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درپاسخ به سوالی درباره شهادت فروشی مقابل دادگاه و راه‌اندازی سامانه ثبت شهود گفت: سامانه‌ای در اختیار قضات قرار دارد که می‌توانند پرونده‌هایی که در آن‌ها شهادت داده شده است را استعلام بگیرند و با ارائه کد ملی افراد ببینند که این فرد در چه تعداد پرونده به عنوان شاهد شهادت در دادگاه شهادت داده است.

کاظمی فرد اظهارداشت: اکنون مشخصات حدودهشت هزار نفر از کسانی که بیش از سه مرتبه در طول یک سال شهادت دادند را شناسایی کردیم؛ نه اینکه این افراد شاهد حرفه‌ای هستند، ولی به قضات این امکان را می‌دهد که بدانند این شخص بیش از سه بار در سال شهادت داده است.

اقبال قضات و رضایت مردم از برگزاری دادرسی‌های الکترونیک
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کرونا موجب شد تا دادرسی‌ها الکترونیک شود و اکنون با فروکش کردن این بیماری رویه رسیدگی به پرونده‌ها به صورت سابق و دادرسی‌ها حضوری انجام خواهد شد گفت: میزان استقبال و رضایت مردم از برگزاری دادگاه‌ها به صورت الکترونیک بسیار خوب بوده است و به طوری که از ابتدای سال جاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال قبل میزان برگزاری دادرسی‌های الکترونیک ۹۰ درصد افزایش یافته که این میزان حاکی از اقبال قضات و نشانه رضایت مردم است.

وی اضافه کرد: پس از برگزاری هر جلسه دادرسی از طریق ارسال پیامک میزان رضایت طرفین پرونده ثبت و ارزیابی می‌شود واین نظرسنجی‌ها به بهبود فرایند‌ها کمک کرده است.

کاظمی فرد درباره تحقق اهداف سند تحول قضایی در زمینه هوشمندسازی دستگاه قضا گفت: اکنون صد در صد تکالیف کوتاه مدت، حدود ۸۰ درصد تکالیف میان مدت و بالغ بر ۳۰ درصد از تکالیف بلندمدت حوزه هوشمند سازی و استفاده از ابزار‌های نوین ارتباطی محقق شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: دسترسی به همه خدمات قوه قضاییه نیاز به شناسه «ثنا» دارد و تا پیش از این مردم باید با مراجعه حضوری به مراجع قضایی یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این شناسه را دریافت می‌کردند، اما اکنون می‌توانند به صورت برخط و کاملا خودکاربری در منزل یا محل کار این شناسه را دریافت کنند و تاکنون حدود ۶۰۰ هزار نفر شناسه قضایی را به این صورت شخصی و خودکاربری دریافت کرده‌اند.

کاظمی فرد در پاسخ به سوالی درباه پنجره واحد قوه قضاییه و رونمایی از آن در هفته جاری گفت: یکی از چالش‌های مردم این است که در یک نقطه باید به تمامی خدمات قضایی دسترسی یابند. در این پنجره همه خدماتی که قوه قضاییه به صورت الکترونیکی به مردم ارائه می‌دهد، یکجا قابل دسترسی است و اکنون ۲۰ خدمت است و به مرور بر تعداد آن‌ها افزوده خواهد شد.

بانک اطلاعات مجرمان متواری در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: بانک مجرمان متواری تهیه شده و در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد تا بانک‌ها بتوانند از اطلاعات مجرمان متواری مطلع شوند و در این زمینه اقدامات خوبی با همکاری بانک مرکزی انجام شده است همچنین بانک اطلاعات محکومیت‌های مالی نیز در اختیار بانک‌ها قرار خواهد گرفت.

کاظمی فرد درباره ممنوع الخروجی افراد گفت: هر ممنوع الخروجی که توسط قوه قضاییه صورت می‌گیرد پیامک ممنوع الخروجی به فرد ارسال می‌شود و در پنجره واحد قوه قضاییه امکان استعلام ممنوع الخروجی هم وجود دارد و پرونده‌های محرمانه در اختیار قاضی است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره سامانه ثبت دارایی‌های مسئولان گفت: تاکنون بیش از ۸۰ درصد مسئولان، اموال خود را در این سامانه ثبت کردند و سامانه زیر نظر اداره کل اصل ۱۴۲ قانون اساسی قرار دارد که این کار را برعهده دارند.

وی درباره سامانه سامع «درگاه یکپارچه ارتباطات مردمی قوه قضاییه» گفت: این سامانه برای ارتباط مردم با قوه قضاییه ایجاد شده و اگر مردم انتقاد و اعتراض و درخواست داشته باند می‌توانند به این سامانه رجوع کنند و اطلاعات و اظهارات خود را ثبت کنند.

کاظمی فرد درباره سامانه سنجش کاربران نیز گفت: این سامانه برای این است که به محض اینکه افراد به دستگاه قضایی و دفاتر خدمات قضایی می‌روند و به کار آن‌ها رسیدگی می‌شود پیامکی برای آن‌ها ارسال و از آن‌ها نظرسنجی می‌شود. سال گذشته از ۷۰۰ هزار ارباب رجوع نظرسنجی شد و این سامانه روزانه فعال است و نظرات را دریافت می‌کند.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قوه قضائیه دستگاه قضایی پابند الکترونیک رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ممنوع الخروجی کاظمی فرد کاظمی فرد سامانه ثبت دادرسی ها پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!

از ابتدای اسفند 1402 خبری از سازمان راهداری و حمل و نقل کشور اعلام شد مبنی بر اینکه خرید بلیط های اتوبوس بین شهری از این پس با ارائه کدملی و کارت شناسایی معتبر به همراه شماره موبایل خریدار امکان پذیر است.

به گفته سازمان راهداری کشور این روند از فروش حضوری شروع شده است که در ترمینال ها و شرکت های مسافربری سراسر کشور تمامی خرید های بلیط اتوبوس نوروزی امسال (عید 1403) با کدملی انجام شدند.

و در ادامه آن فروش اینترنتی بلیط اتوبوس هم تنها با ارائه شماره همراه خریدار و اطلاعات تمامی مسافران هر بلیت شامل کدملی، نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد امکان پذیر گشت.

چرا کدملی و اطلاعات هویتی برای خرید بلیط اتوبوس بین شهری الزامی شده؟

درواقع این الزام برای خرید بلیط اتوبوس ها، با هدف ارتقای امنیت و ایمنی مسافران، کوتاهی دست دلالان و دراختیار قراردادن تمامی ظرفیت ناوگان برای مصرف کننده واقعی در سفرهای بین شهری انجام شده است. این الزام براساس قوانین و مقررات مربوط و برای اطمینان از هویت واقعی مسافران به کار می‌رود. مهم است هر فردی که بلیط اتوبوسی را خریداری می‌کند و به صورت قانونی مالک آن بوده، از آن استفاده نماید.

این کار امکان کنترل و پیگیری بهتر را نیز فراهم می‌کند و در افزایش امنیت جانی و روانی مسافران، کاهش تقلب و جلوگیری از سواستفاده از خدمات حمل و نقل عمومی توسط افراد غیرمجاز شایان اهمیت است.

همچنین ارائه کدملی به شرکت های مسافربری این امکان را می‌دهد تا در صورت لزوم برای رفع اشکالات احتمالی یا ارائه اطلاعات اضافی با مسافران تماس بگیرند.

مزایای خرید بلیط اتوبوس با کدملی برای مسافران: افزایش امنیت: با اضافه شدن کدملی از درستی هویت مسافران اطمینان حاصل می‌شود که می‌تواند به افزایش امنیت سفر و جلوگیری از وقوع جرم و تخلفات منجر شود. جلوگیری از تقلب و موارد غیرقانونی: استفاده از کدملی در خرید بلیط اتوبوس بین شهری، از فریب و تقلب در خرید و فروش بلیط و از فعالیت های غیرقانونی مانند قاچاق کالا و مواد مخدر جلوگیری می‌کند. همچنین مسافران مطمئن می‌شوند بلیط آن‌ها به صورت قانونی و معتبر صادر شده است. پیگیری : در صورت بروز حادثه یا وقوع مشکل یا تصادفات، داشتن اطلاعات کدملی به مراجع مربوطه کمک می‌کند به راحتی أمور مسافران را پیگیری نمایند. کمک به اورژانس‌ها: در صورت بروز حادثه و بلایای طبیعی، اطلاعات کدملی مسافران در اورژانس به آن‌ها کمک می‌کند تا خدمات لازمه را با سرعت بیشتری دریافت کنند. مزیت مهم خرید بلیط اتوبوس با کدملی: دست دلالان از شبکه فروش کوتاه می‌شود!

با استفاده از مکانیسم هویت سنجی مسافران، از خرید بلیط با کدملی های تکراری جلوگیری می‌شود. همچنین امکان اینکه در سفرها از یک مبدا تعداد زیادی صندلی با نامهای جعلی و صوری توسط شبکه دلالی رزرو شود، بسیار محدود شده و دست دلالان از شبکه فروش کوتاه می‌شود.

آیا امکان خرید بیش از یک صندلی برای یک مسافر وجود دارد؟

در صورت تمایل مسافر برای خرید صندلی مجاور و ایجاد شرایط برای سفر راحت تر، این امکان فراهم شده که با یک کدملی حداکثر دو صندلی مجاور هم در یک اتوبوس قابل رزرو و خرید باشد. بدیهی است رزرو بیش از دو صندلی با یک کدملی در یک اتوبوس مقدور نیست.

به طور کلی برای خرید بلیط اتوبوس بین شهری (چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین) و به منظور تامین امنیت، تایید هویت و شناسایی مسافران و جلوگیری از موارد غیرقانونی، چه در هنگام خرید و چه در هنگام سوار شدن، الزامی است کارت شناسایی معتبر (ترجیحا کارت ملی) را به همراه داشته باشید. ضمنا ارائه شماره همراه خریدار بلیط یا سرپرست خانوار، جهت اطلاع رسانی و ارسال پیامک خرید بلیط اتوبوس ضروری است.

 

دیگر خبرها

  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • رسیدگی مستمر به مشکلات خانواده زندانیان نیازمند بوشهر
  • اطمینان دستگاه قضا به مردم برای برخورد با مفسدین گردن کلفت
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • بازدید اژه‌ای از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • بازدید رئیس قوه قضاییه از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • موافقت با مرخصی و اشتغال به کار جمعی از زندانیان خدابنده
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد